Voice over IP

Met onze VOIP-telefonie maakt het niet uit waar uw toestel staat: zolang er internetverbinding is, kan u bellen, en dit met de hoogste gesprekskwaliteit. Naast een eenmalige opstartkost, betaalt u enkel uw abonnement; zo bespaart u aanzienlijk op uw telefoniefactuur. Uw klassieke telefooncentrale zal snel vergeten zijn wanneer u met onze VoIP en zijn eenvoudige user interface aan de slag gaat. En ja, ook voor kleinere bedrijfen is VoIP dé nieuwe manier van telefoneren.

 • Maak je organisatie optimaal bereikbaar
 • Maximaal beveiligd
 • Eenvoudig beheer en kostenefficiënt
 • Makkelijk in gebruik
 • Hoge gesprekskwaliteit

We komen graag bij u langs voor een analyse van de huidige situatie en een voorstel op maat uit te werken.

Maak vrijblijvend een afspraak voor advies ›

VoIP-Telefonie of Voice over IP

Met onze VOIP-telefonie maakt het niet uit waar uw toestel staat: zolang er internetverbinding is, kan u bellen, en dit met de hoogste gesprekskwaliteit. Naast een eenmalige opstartkost, betaalt u enkel uw abonnement; zo bespaart u aanzienlijk op uw telefoniefactuur. Uw klassieke telefooncentrale zal snel vergeten zijn wanneer u met onze VoIP en zijn eenvoudige user interface aan de slag gaat.

Ook voor kleinere bedrijven is VoIP dé nieuwe manier van telefoneren.

VoIP-Telefonie

VoIP, een nieuwe dimensie voor zakelijke telefonie

Wilt u af van de kosten en de complexiteit van een klassieke telefooncentrale, en hunkert uw bedrijf naar een gebruiksvriendelijk, flexibel alternatief? Met Voice over IP (VoIP) belt u over het internet en zitten al uw gegevens veilig in de cloud.

  • Maak je organisatie optimaal bereikbaar

  • Maximaal beveiligd

  • Eenvoudig VoIp-beheer en kostenefficiënt

  • Makkelijk in gebruik

  • Hoge VoIP gesprekskwaliteit

Wat is VoIP bellen

VoIP staat voor ‘Voice over Internet Protocol’. Vrij vertaald betekent het ‘Stem over het internet’ of ‘Spraak over het internet’. Dit zegt je natuurlijk veel meer. Andere termen die vaak gebruik worden voor VoIP telefonie zijn ‘bellen via het internet’ en ‘internet telefonie’. Je komt ook geregeld cloud telefonie en hosted telefonie tegen.

Meer info in onze brochure vind je hier.

Wat is VoIP en wat kun je ermee?

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Dit betekent dat je op de wifi draadloos via het internet belt. Dit internetbellen ken je misschien al van diensten als Skype. Bellen met een VoIP telefoon werkt net even anders. In dit artikel leggen we uit wat VoIP inhoudt en wat je er voor nodig hebt.

 

Wat is VoIP?

 

Bij VoIP bel je niet meer via een analoge of digitale (ISDN) lijn, maar via internet. Een belangrijk verschil tussen digitaal bellen en internetbellen is dat digitale telefonie is aangesloten op het openbare telefoonnetwerk. Je belt dan dus via deze aansluiting naar andere telefoonnummers, net zoals je bij een analoge lijn zou doen. Bij internetbellen bel je daarentegen naar IP adressen. De gesprekskwaliteit bij VoIP telefonie is beter dan bij digitaal of analoog bellen.

Voor- en nadelen van VoIP

 

Met VoIP telefonie bel je naar contacten over de hele wereld. Dit doe je tegen een lager vast maandbedrag dan bij analoog of digitaal bellen. Met VoIP bundel je ook andere vormen van communicatie op 1 apparaat. Denk hierbij aan je voicemail en e-mail. Dat is handig voor thuis, maar ook op kantoor. Daarnaast heb je de keuze om deze verbindingen te versleutelen, waardoor je gesprekken privé blijven. Naast deze voordelen zijn er ook nadelen aan VoIP. Een VoIP modem is bijvoorbeeld elektrisch, waardoor je bij een stroomstoring geen telefoonverbinding hebt. Internetbellen is ook gevoeliger voor wifi storingen.

Wanneer gebruik ik VoIP-Telefonie?

 

VoIP wordt vaak voor zakelijke telefonie gebruikt, omdat het verschillende zakelijke voordelen met zich meebrengt. Zo sluit je een VoIP telefoon en een laptop op 1 poort aan, waardoor je minder bekabeling in je bedrijfspand hebt. Daarnaast voer je een onbeperkt aantal gesprekken via VoIP-telefonie over één netwerkverbinding. Dankzij het gebruik van IP adressen bel je overal waar je internet hebt. Je bent dus niet gebonden aan 1 locatie, zoals bij een telefoon zonder VoIP. Wil je verhuizen met je bedrijfspand of een extra kantoor openen? Dan blijf je dezelfde VoIP verbinding gebruiken.

Wat heb je nodig om VoIP te bellen?

 

Om te internetbellen met een VoIP telefoon heb je een SIP account nodig. Je krijgt dan een speciaal telefoonnummer dat enkel werkt bij IP telefonie. De mogelijkheden die je hiermee hebt, zijn afhankelijk van de provider. Heb je al een vaste telefoonset waarmee je wilt internetbellen? Dan is het mogelijk om een VoIP abonnement af te sluiten. Bij een VoIP abonnement krijg je een modem waarop je een analoge telefoon aansluit.

Let op: voor het gebruik van VoIP heb je ofwel een speciale VoIP telefoon met een SIP account of een speciaal kastje van je provider nodig.

 
VoIP-Telefonie